Chcesz śledzić lub anulować swoje zamówienie? Wprowadź numer zamówienia oraz adres e-mail użyty podczas składania zamówienia, które chcesz śledzić lub anulować. Jeśli nie minęło jeszcze 30 minut od złożenia zamówienia (okres na zmianę decyzji), na stronie śledzenia wybierz opcję „Anuluj zamówienie”.